Zes kandidaten in de race voor koop Rat Verlegh Stadion'

Zes bedrijven hebben zich bij de gemeente ingeschreven voor de verkoop van het Rat Verlegh Stadion, zo meldt BredaVandaag. Tot de zes potentiële kopers behoren, volgens de website, in ieder geval NHG en de combinatie Westpoort/Hinke Fongers.

Duidelijk is dat NAC niet een van de potentiële kopers is van het stadion. Voorzitter van de Raad van Commissarissen Joost Gielen liet eerder al weten dat NAC nog niet klaar is om het stadion te kopen. De club is eerst bezig zichzelf financieel weer op de rit te krijgen.

Bedrijven die zich gemeld hebben, krijgen tot half november de tijd om een concreet plan te ontwikkelen. Vervolgens zal het college in dezelfde maand nog de nieuwe eigenaar van het stadion aanwijzen. De gemeente wil het stadion verkopen, omdat ze niet meer verbonden willen zijn met NAC.

Voor NAC is verlaging van de kosten van de stadionhuur van enorm belang. Onduidelijk is nog of de kosten daadwerkelijk lager zullen gaan uitvallen bij een nieuwe eigenaar. Volgens de gemeente is dat iets tussen de eigenaar en de club.

 

Lees meer: