Zorgen na instorten tribune: ''NAC heeft relatief nieuw stadion''

161023 e21c2b53512fd9373b1b3680cb7dfb5f
161023 e21c2b53512fd9373b1b3680cb7dfb5f

Een deel van de tribune in het uitvak van het Goffertstadion heeft het na de derby NEC-Vitesse (0-1) begeven. Terwijl fans uit Arnhem voor de Vitesse-spelers uitzinnig op en neer sprongen in hun vak, stortte het onderste deel van de tribune met daarop tientallen supporters in.

Stadion-expert Erwin Pakasi komt vaak als fan in De Kuip en iedere supporter heeft daar het golven van de betonnen tribunes wel eens gevoeld. "We zijn in Rotterdam de laatste jaren al een beetje gewend dat het beton beweegt door het gecoördineerd springen van de mensen. Daar is in het verleden naar gekeken. Het bleef altijd binnen de grenzen, maar De Kuip wordt wel steeds ouder."

"Het trillen van De Kuip is nu ook op andere momenten waar te nemen", vervolgt Pakasi in De Telegraaf. "Afgelopen maand speelde Feyenoord thuis tegen NEC. In vak GG op de tweede ring zaten 600 Nijmeegse fans. Als ze in dat vak met z’n allen sprongen, voelde je het op je zitplaats aan de overkant (!) in vak Q trillen als je zat. De dynamiek vindt zijn weg."

"De vraag is nog of bij NEC sprake is van een constructiefout of een incident", vervolgt Pakasi. "Onder de tribune is een container geplaatst. Heeft de kraan die deze container heeft getild de balustrade van de tribune geraakt en is er een barst ontstaan? Dat zal moeten blijken."

Pakasi besluit: "We hebben in Nederland in elk geval niet met bouwvallen te maken. Het gros van de stadions is pas 20 á 25 jaar oud. FC Twente, SC Heerenveen, NAC Breda, Fortuna Sittard, NEC, Vitesse, ADO Den Haag, noem ze allemaal maar op. Die hebben een relatief nieuw stadion."

Lees meer:
0 reacties